Thursday, September 16, 2010

beg mata

sebagai student, memang selalu tak cukup tidur kan? esemen bertimbun timbun, projek lagi, aktiviti kemasyarakatan, aktiviti keremajaan, tu tak termasuk lagi masa bersama muvi korea, muvi melayu, muvi jepun dan juga menge-game.

maka terhasillah bag yang berwarna hitam kat bawah mata akibat aktiviti mendodoikan diri yang kurang. macam mane nak hilangkan? kalau setakat nak mengedit meng-photoshop macam dekat bawah ni memang boleh la kan..


-photoshop-ing-

tapi, langkah yang paling bernas dan jitu ialah dengan ini.


hati hati dengan masalah ni tau sebab kadang kadang kita ingat ini just puffy eyes yang biasa, tapi sebenarnya kita menjadi rakan baik makhluk tu. tak nak la copy paste gambar gambar makhluk tu. makhluk tu comel sangat la. klik kat sini je la ye. rugi sape sape yang tak tengok.

kesian kat gambar model atas ni. gambar tu edit cincai cincai je sebab nak cepat masukkan dalam belog ni. *padahal sebenarnye tak reti nak ngedit*
tapi tak pe. model tu tak kesah pon..

tukar topik kejap...

hari ni macam hari raya yang terhebat. dari pagi sampai petang penuh dengan tetamu. apa yang pelik? hari ni kawan bonda dari perak datang sebab nak pegi rumah adik ipar dia yang duk dekat dekat sini je. bila tanye, periksa bagai, upenye2 adik ipar kawan bonda tu bekas murid bonda. kecik betol dunia ni.

dan macam biasa, topik perbualan? haruslah yang membuat aku alahan. aku tau la aku selalu hepi, ceria dan ber- hip hip horey. tapi tak bermakna bila kita cheriya, kita tengah.. duh! aku alah la nak taip perkataan tu.

p/s: berhajat nak pegi perak tapi sebelum tu bonda suruh cari seseorang dalam facebook. aiyyak!

5 comments:

apik pehe said...

bonda suh cari apik yer??
sori la daznyte..apik xder facebook..
nanti bgtau kt bonda yer..hehe

Girl in Black said...

macam kenal jer model eyebag tue. hehe~

nurulonew said...

waa~thanks 4 the information!sy pon ade gak,sharing is caring rite? ^^

Nobita Sensei said...

Wow!

daznyte said...

apik-- kalo nk cari apik, cari kat fenster. xpun cari kat oblong~

girl in black-- hehe.. tuan tanah memang pemalu orangnye..

nurul-- same same.. ^_^ pasni kene jadi polar bear sbelum balik uni.. cukup kan tido..

nobita-- lalala~

Related Posts with Thumbnails