Wednesday, July 13, 2011

rosalinda ayamo~

cuti dua bulan yang teramat la bizi. orang lain masuk khidmat negara, ak masuk khidmat rumah. tak pe la kan, bila lagi nak berbakti kat rumah. nanti dah praktikal, dah kerja, dah kawen dah tadek masa nak berbakti kat rumah sendiri. jap. perkataan kawenkah di situ? oopss! haha.. oke2. cukup nisah. cukup. grad pun tak lagi dah berangan. haesh!

next!

oke. disebabkan dah lama tak update blog ni, dah tak reti nak menaip panjang panjang. jadi, dipersilakan menjamu mata~

kejap. meh la nak cerita sikit hobi yang entah bila melekat. suuuka sangat dengan bunga ros ni. ye la kan, balik rumah mak beritahu yang mak dah belikan pokok bunga ros putih yang dah lama ak mengidam. bukan mengidam sebenarnya tapi hadiah yang ak nak sebab result SPM dulu.

sebelum tu, ak nak perkenalkan kekasih kekasih hati yang selalu ak jeling jeling pandang pandang setiap awal pagi dan penghujung petang.

yang ni ak tanam kat tepi pagar. biar jadi macam istana beast dalam cerita disney - beauty and the beast. berangan la sangat kan? haha...

yang ni yang ak sayang. sebab kelopak dia lembut. macam baldu dan besssar punya~ gambar ni ak ingat nak edit bagi lagi cantik. tapi kalau edit, nanti tak nampak warna asal dia. jadi, ak just letak frame tu je. sori ye cik picnik sebab tak gunakan khidmat anda sepenuhnya..

bunga ros kuning melambangkan persahabatan. kan? jadi, wajib la kena ada. mana la tahu kan kot kot ada stranger datang. sambil sambil nak gtau- "jom kawan~" boleh la ak hulurkan sekuntum kan kat dia..

semalam, niat nak beli lagi satu bunga ros warna pink putih. cantik sangat. tapi hajat tak kesampaian. jadi, bonda yang tercinta nak pujuk la. so.. here it is~

caption dalam gambar ni sengaja di zoom out kan atas sebab keselamatan.


ros pink putih yang ak nak tu lebih kurang macam ni. tapi sebab ak lambat, orang lain dah chop dulu.. tu la, lain kali, kena cepat..

tujuan utama ak buat entri ni sebab nk upload gambar ros putih tu kan. tapi sebab ros tu tak kembang lagi, jadi.. nanti nanti je la. sape suh tak kembang. haaa... salah sape? salah pokok tu la~

bila ak skrol balik kat atas, ak ada gtau kan ak tak nak taip pepanjang. tapi.. dah teerrr taip panjang panjang ni, takkan la kan nak tekan sampai tenggelam backspace button tu. naseb la sape yang bace~ lalala~

p/s: banyak betul 'kan' dalam ayat ak ni... kan? =p


2 comments:

Jαnnαhツ said...

wa, cantiknya bunga ros. pandai jaga pokok ros. orang kata susah nak bagi dia tumbuh. pakai baja ape nisah? nak jugak tanam pokok ros kat umah.

daznyte said...

guna baje bunge biase je.. xtao la jannah.. duk bia kne air ujan je.. hehe

Related Posts with Thumbnails