Wednesday, March 23, 2011

cheria~

cherianya hari ni~ ^_^

apa yang ceria? entahlah. tetiba hati rasa berbunga bunga. jangan! jangan berbunga bunga sangat. nanti tetiba datang tsunami. bukan takat bunga, pasir pun bertukar jadi paya. ada kena mengena eh pasir ngan paya? oke. abaikan.


oke. kat sini ak selitkan jadual final exam untuk sem 6. final sem untuk duduk lam dewan exam, ngadap kertas exam berchop lambang universiti.



banyak gap. perkara pertama terlintas? yea!! bley balik! mish home sangat sangat. kejap. bukan miss rumah. tapi mish sangat sangat kat mk ngan ayah. sayang mereka dengan sangat.

perkara kedua yang bila ak fikir, rasa bahagia sangat sangat bila.......

jam dah ada bateri~~~ ^_^

benda simple je kan? tapi dari bulan 1 ritu tak tukar bateri. kalendar jam pun benti 8hb pukul 2.50pagi. bateri tu bukannye mahal pun. tapi tu la. asek lupa dan lupa dan lupa je. jam yang sangat sangat tinggi sentimental value-- hadiah hari jadi yang ke-20. siapa yang bagi? wajib la yang terchenta~ fyi yang terchenta itu? ye! bonda dan ayahanda~

tak payah kot ak upload gambar jam tu kat sini. tak payah! tak payah!

oke. next!

hari ni rasa bahagia sebab... banyak kelas yang cancel. biasa la, pelajar memang tak suka belajar. dan pekerja, memang tak suka bekerja. itu sesuatu yang sangat sangat lumrah. bukan semua la. tapi ke? ba? nya? ye.. kan~ kebanyakan.

bila kelas cancel, rasa macam nak buat kuak kupu kupu. alaa.. macam buat snow angel tu. bahagianya! bahagianya! kelas cancel, bajet nak study la kan kat bilik. tapi? haesh! buat benda lagha ada la. bila la nak tobat ni nisah.. =_=!

next!

asalkan orang yang dekat dengan aku hepi, cheria, tu pun dah cukup untuk buat ak rasa bahagia. banyak tol perkataan bahagia lam entri ni. takpe. bukannye salu kan aku taip perkataan b.a.h.a.g.i.a.

dan sekarang, ak baru je beli buku. buku cerita. tapi tak la cerita sangat. niat nak bagi kat seseorang. tapi bila aku fikir balik, urm.. tak jadi la. malu la pulak. haha. so, aku jadikan simpanan aku sendiri. tajuknya, berbunga cinta Aisyah di hati Rasulullah. buku ni sambungan dari buku bagaikan Khadijah di hati Rasulullah. ye. aku akui buku ni dari satu perspektif, sangat la jiwang. tapi dari sudut lain, penulis mengajak pembaca meletakkan perkara yang selalu diperdebat pada tempat yang betul, pada jalan yang sebenar. sesuatu? sesuatu tu macam.. pyar~ mohabbat zindagi hey~

next!

banyakkan aku menaip? takpe. dah lama tak singgah kat belog ni.


cityville~! bsungguh sungguh tu nak kumpul duit 1 juta tuk beli kedai tinggi tu. mula mula ak tak percaya kot dia nak letak nama ak kat kedai tu. ble check. ha! memang dia buat bbtol! perlu tak ak terharu? haha.. oke oke. terharu. orang lain bersemangat nak naik level. dia pulak bersemangat nak kumpul duit 1 juta nak beli kedai tu. tak faham.. tak faham..

kesimpulan dari semua ni?

rasa bahagia, rasa epi sesangat. sebab? oke2. sebab orang sekeliling ak epi. tu je motif buat entri kali ni. =)



p/s: taniah tuk semua junior2 SPM candidates 2010. 4 orang straight 11A+, 16 orang straight 11A's. Tak pat tengok korunk lam tb malam ni. terbaik peringkat kebangsaan~ hebat2. ak tumpang bangga je la~ tuk yang kurang rezeki, usaha lagi. jangan pernah menyerah! jiayou~!

1 comment:

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Assalamualaikum wbt

Saya Zamri Mohamad, penulis bersama Berbunga Cinta Aisyah di Hati Rasulullah terbitan PTS. Terima kasih, terima kasih dan terima kasih kerana sudi membaca. Kritikan dan cadangan amat dialu-alukan. Mohon doa agar saya diberi kesihatan, ruang dan peluang serta rezeki bagi berkarya ya!

Related Posts with Thumbnails