Monday, March 29, 2010

bilik kami runtuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blaku lebih kurang pukul 11 pg. bunyi krak... krak... krak.... bunyi macam something bergerak... lantai bergegar2... bunyi macam hujan konkrit. mase tu lam bilik hanya de ak ngan dayah. yang len g kelas.

ak ngan dayah tergamam. ape dah jadi ni? earthquake? kami terdiam. xtao nk buat pape. minda kosong. tetibe kami tersedar..

"nisah!!! kluar bilik! kluar cepat!!"

ak yg gabranye, xtao nk buat pape, tarik pintu bilik. tapi pintu tu stuck! dlm fikiran ak, blok nk runtuh!. sempat ke ak ngan dayah berlari2 turun tangga? sempatkah? masihkah ada waktu? --> tu dlm fikiran ak.

dayah punyalah nk cepat berlari turun tangga sampai putus selipar pink dye. haesh! sampai kt bawah blok, ak berlari2 ke pejabat kolej. dayah pulak ketuk sume pintu bilik aras bawah smbil jerit2..

"blok nk runtuh! blok nk runtuh! cepat keluar!!!!!" kesannye? sume org dh mcm hape dh.

ak pulak berlari g pejabat kolej... kat pjbt tu, lantai pun ak xtao nk panggil ape. mmg cuak! ye la.. cube bayangkan. mse duk lam bilik. suasana tenang. tetibe bilik bergegar2. mozek sume terangkat n pecah2. sume tu jadi xsampai lam 1 minit. berlaku depan mate ak. tu la yang ak ingat blok nak runtuh.

kt lam pejabat kolej tu, staff2 tu pandang ak mcm tergamam. ak dh xkesah dh. asal ak sampai kan ape yang dah jadi. staff kat ctu tenang je. dye bagi borang n ak tulis je la. time tu mcm fikiran dh xtao pape.

bila dh balik kt blok, dayah dh pucat. ngan tangan sebelah kanan pegang selipar jepun pink yang putus. mcm ape dah dye time tu... nk gelak pun ade. tp x sempat fikir pasal lawak sebab time tu tengah takut, tengah gelabah.

upe2nye... kakak senior gtau yang bende ni salu jadi. staff tu gtau bende ni jadi sbb panas. mozek kembang n then terangkat n pecah.

skang ni?? haaa... time ak ngah menaip ni. dh abes dh ak gelak ngan rumet2 ak. terbayangkan rupe dayah yang takot, ngan kaki pakai seblah je slipar. yg seblah lagi dye pegang sbb putus. ahaha!! lawak dowh mke dye time tu!

skang ni kitorunk kne pindah. merempat la.... kne kemas barang. t pas final kne kemas lagi. haeh! dh la tu, masing2 de test pulak. tension!

tapi siyes, bile terkenang balik peristiwa cmni, takot pun ade, lawak pun ade. tp yang penting, benda ni dah corakkan satu lagi memori kami satu roomate bersama2....

ha! lagi satu. staff tu suh ktorunk duk bilik kosong kt blok sebelah. pelik x? dlm satu blok tu, dalam aras tu, bilik tu satu je kat blok tu je yang kosong? dh la tu, saje kami2 ini me-momokkan bilik tu... takot!!! dlm bayangan fikiran ak, mungkinkah dalam bilik yang akan kami stay tu pernah terjadi peristiwa2 momok smpaikan pejabat kolej mengosongkan bilik tersebut?????

dan sekarang, terasa malu yg amat. malu kat staff kolej ngan perangai ak yg gelabah. adeyh. dayah lagi r... dye malu sebab dye kecoh2 -- dye jerit blok nk runtuh! blok nk runtuh! kat sume aras. maaf atas segala kekecohan yg telah berlaku. siyes malu nk jmpe org kt blok ni... hua~!

p/s: "inikah dugaan yang kuterima~" -- lagu cite cinderella yang haliza misbun berlakon. dinyanyikan oleh azie(rumetku) di saat2 kami mengemas bilik untuk berpindah.....

2 comments:

Primadona Agung said...

hahaha...mmg lwk gile la cite ko nie...ak paling suke time jerit2 tu...wawawhahaha..rugi ak x de time nie...yg psl bilik kosong 2, korng nie sje nk tkutkn ak kn...ak dh pk mcm2 nie...

daznyte said...

ko x tao cmne keadaan time tu.. mmg takot r. siyes mcm blok nk runtuh. bunyi batu2 kecik runtuh. cm bunyi hujan batu...

Related Posts with Thumbnails