Thursday, February 26, 2009

dentingan kasih

detik ini macam ade sesuatu yg m'bisikkn ke telingaku.. sdg2 ak bt assgnmnt, ak teringt kisah yg prnh rumet di matrik ak cerita... kisahnya cmni..:

seorg gadis ni mnt kt s'org pemuda yg bkerja kt satu kedai music. bleh dktakn tiap2 hari gadis ni akn pergi ke store tu b'jmpa ngan pemuda tu w/pun dia tau pemuda tu x knl pn dia. dan tiap2 kali dia pergi, dia akn mmbeli sekeping cd music. perkara ni b'laku b'brpe bln. setlah bbrapa minggu, pemuda ni perasan yg gadis ni cm dh lme x dtg ke kedai dia. dia mula m'cari alamat gadis tu dan akhirnya, rumah gadis tu dia jumpa. bila ditanyakn tentang gadis tu kpd family dia, parents gadis tu menunjukkan bilik gadis itu. dlm bilik tu tersusun rapi foto2 gadis tersebut. pemuda itu kemudian terkesima melihat deretan cd music yg dibeli oleh gadis tersebut tersusun rapi di rak. dan ianya masih kemas berbalut dengan plastik. -gadis tersebut tak pernah buka cd music tersebut!-

dgn tgnnya yg menggigil, dicapainya salah satu cd music tu. dan bila cd case itu dibuka, sekeping kad jatuh.. dicapainya kad itu.. ya! itulh luahn perasaan yg dirasaknnya kpd gadis itu dn tak prnh dibce oleh gadis itu. air matanye dibiarkn tnpa diseka.. -gadis tu dh tiada- dan gadis tu tak tau yg sbnrnya pemuda itu pn menaruh harapan kt dia. bygkn b'puluh2 cd yg mengandungi kad dr pemuda itu yg x pernah gadis t'sebut bce...

wa!! sngt2 sedih! citer ni ingatkn ak kt moyang ak.. dia dh pergi mase ak kt matrix.. mse cuti, ak nk sngt jenguk dier. tp sbb bnyk masalah, x smpt... ble ak blk, mk ak ckp slow2 kt ak yg nyang dh takde... mk ak sengaja tanak ckp kt ak mse ak kt matrik.. nk tunggu ak blk dlu~ dn dgn sedeyhnye, ak x prnh ckp kt moyg ak yg ak sngt2 sygkn dia...

5 comments:

j@n@..... said...

sedehnye...

Primadona Agung said...

moral of the story..cepat2 lh ckp syg..hehe..cntohi lh ak..

daznyte said...

j@n@- betol2.. bg ak sngt2 sedeyh~

primadona Agung - ak stuju.. klu nk ckp sayang, baik ckp cepat.. sbb blom tntu kte dpt lafazknnye.. tunjuk kasih syg ngan lafaz tu 2 perkara yg b'beza.. erm.. rindu lk kt moyang ak..

Cik dd said...

menghiris kalbu.sedih la cte :(

daznyte said...

cik dd- sbb ade kisah beyond this story bila rumet ak bkk citer ni.. ni smua sbb ak.. hmm.. tp tu sme kisah lme.. tp kdg2, biar r sesuatu tu still jd rahsia utk kebaikn b'sama (yg ni plk tadek kne mngena ngan moyang ak~).. tp mlm td ak btol2 rndukn my moyang...

Related Posts with Thumbnails